1§ Kilpailusarjoja on viisi: miesveteraanit 65 vuotta, naisveteraanit 65 vuotta, miehet, naiset ja nuoret alle 16 vuotta. Kilpailuvuonna 16-vuotta täyttävät osallistuvat nuorten sarjaan. Kilpailuun osallistuvien tulee olla Veitsiluodon Kalamiehet ry:n jäseniä. Nuorten sarjaan saa osallistua yhdistyksen jäsenen perheenjäseniä.

 

2§ Kilpailuaika on kolme tuntia. Kilpailualueena on Veitsiluodon Kalapaikka Vähä-Ruonaojaa lukuun ottamatta, rajana alumiininen kävelysilta (tai muu sovittu paikka) Kilpailualueen ulkopuolella kalastaminen on kielletty. Lähtö tapahtuu yhteislähtönä. Kilpailuajan päättyessä tulee kalastus lopettaa ja siirtyä punnituspaikalle. Punnituspaikalla tulee olla viimeistään15 minuuttia kilpailuajan päättymisen jälkeen.

 

3§ Kilpailukaloiksi hyväksytään kaikki lain sallimat kalat.. Kilpailijoiden paremmuuden ratkaisee saaliin paino ja painon ollessa sama kalojen lukumäärä. Jos lukumääräkin on sama ratkaistaan sijoitus arvalla.

 

4§ Kalastusmuodoista on sallittu heitto-uistelu. Kalojen houkuttelu mäskäämällä (irtonaisten houkuttimien heittäminen veteen) on kielletty. Kilpailija saa käyttää pyynnissä kerrallaan yhtä vapaa, jossa saa olla vain yksi koukuilla varustettu uistin tai perho. Luonnollisen ja keinotekoisen syötin, sekä kemiallisten hajusteiden käyttö on kielletty. Painojen, kelluttimien ja koukuttomien lisähoukuttimien käyttö on sallittu. Kilpailijoiden välinen etäisyys on vähintään kymmenen metriä, jollei kanssakilpailija kysyttäessä anna lupaa tulla lähemmäksi. Nuorten sarjassa kilpailevia saa avustaa uistimen laitossa ja kalan irrottamisessa, muuten saalis on pyydettävä itse. Kahlaaminen on sallittua, mutta toisen kilpailijan heittosektorille ei saa kahlata.

 

5§ Kalat punnitaan perkaamattomana, verestys on sallittu. Perattua kalaa ei hyväksytä kilpailukalaksi. Kilpailun jälkeen saaliin voi noutaa tulosten julkistamisen jälkeen. Noutamatta jäävä saalis jää järjestäjän vapaaseen käyttöön.

 

6§ Kilpailijat osallistuvat kilpailuun omalla vastuullaan.Tarvittaessa kilpailun järjestäjät voivat antaa lisäohjeita.

 

7§ Kilpailua koskevat protestit tulee tehdä kirjallisina viiden minuutin kuluessa punnituksen päättymisestä. Suulliset oikaisuvaatimukset käsitellään järjestäjien harkinnan mukaan.

 

8§ Jos näiden sääntöjen rikkomista tai vilppiä todetaan kilpailussa tai lähtöpaikassa, voi kilpailun järjestäjät hylätä kilpailijan suorituksen. 

 

Hyväksytty hallitus 28.5.2007