Tulosta

1§ Kilpailuon avoin kaikille kalatuksen harrastajille. Kilpailussa on kolme sarjaa:Yleinen, nuoret 16-vuotiaat (myös kilpailuvuonna 16 täyttävät).

2§ Kilpailijoiden välinen etäisyys tulee olla vähintään viisi (5) metriä.Kilpailupaikat arvotaan Kilpailijan on oltava arvotulla paikalla 15 minuutia, jonka voi siirtyä vapaalle numeroidulle paikalle.

3§ Nuorten sarjaan osallistuvia saa avustaa syötin laitossa ja kalan irrottamisessa. Muuten osallistujan tulee onkia itse.

 

4§ Kilpailuaika on kolmei ( 3) tuntia kaikissa sarjoissa. Kilpailijat saavat siirtyä kilpailupaikoilleen lähtöluvan saatuaan. Kalastusta ei saa aloittaa ennen kilpailun alkamisaikaa. Kahlaaminen on sallittu polveen saakka. Jokainen kilpailija osallistuu kilpailuun omalla vastuullaan.

 

5§ Kilpailija ei saa käyttää muuta pyyntivälinettä kuin yhdellä (1) yksihaaraisella koukulla, painolla ja koholla varustettua enintään 10 metrin pituista vapaonkea, jossa pilkin käyttö painona ja sivutapsin käyttö on kielletty. Vavan kärkiosaan kiinnitetty siima saa olla korkeintaan kaksi (2) metriä vapaa pitempi. Varavälineitä saa olla mukana. Haavin käyttö kalan ylösottamiseen on sallittu.

 

6§ Syötteinä saa käyttää toukkia, matoja, hyönteisiä ja muita vastaavia luonnonsyöttejä. Syöttien heittäminen (myös ongen välityksellä tapahtuva irtonaisten matojen heittäminen) ym. kalojen houkuttelu mäskäämällä on kielletty. Mormuskan, värikoukun tai maalatun koukun ja vastaavien koukkujen käyttö on kielletty. Tehdastekoiset koukut eri metalliväreissä ovat sallittuja.

 

7§ Kalastus lopetetaan ilmoitettuna kellon aikana ja kilpailijoiden on oltava punnituspaikalla viimeistään siitä 15 minuutin kuluessa.

 

8§ Kilpailukaloiksi hyväksytään kaikki lain sallimat kalat. Saaliiksi saatu kala tulee säilyttää puhtaassa kuivassa astiassa tai pussissa, eikä mukaan saa lisätä hiekkaa, vettä tai muuta ainetta kilpailusta pois sulkemisen uhalla.

 

9§ Kilpailijoiden paremmuuden ratkaisee saaliin paino. Jos se on saman sarjan kilpailijoilla mitalisijojen kohdalla sama, lasketaan kalojen lukumäärä. Lukumäärältään enemmän kaloja saaneelle tulee parempi sijoitus. Kalojen lukumäärienkin ollessa sama, ratkaisee sijoituksen arpa. Muiden kuin palkintosijojen kohdalla saaliin painon ollessa sama, sijoitus ratkaistaan arvalla.

 

10§ Näiden edellä esitettyjen kilpailusääntöjen rikkominen aiheuttaa ko. kilpailijan kilpailusuorituksen hylkäämisen.

 

11§ Kilpailua koskevat vastalauseet tulee jättää kirjallisina järjestäjälle 5 minuutin kuluessa punnituksen päättymisestä. Järjestäjän asiasta tekemästä päätöksestä ei voi valittaa.Järjestäjät voivat antaa edelläolevia sääntöjä täydentäviä ohjeita.

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttötietoja varten. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön.