Tulosta

1§ Kilpailussa on kolme sarjaa: Miehet, Naiset, nuoret 16-vuotiaat (myös kilpailuvuonna 16 täyttävät). Kilpailuun osallistuvien tulee olla Veitsiluodon Kalamiehet ry:n jäseniä. Nuorten sarjaan saa osallistua yhdistyksen jäsenen perheenjäseniä.

2§ Kilpailuaika on neljä (4) tuntia. Kilpailijat saavat siirtyä kilpailualueelle lähtöluvan saatuaan. Järjestäjä voi tarkistaa kilpailijan varusteet tarvittaessa. Kilpakalastus alkaa ja päättyy järjestäjän ilmoituksen mukaisesti. Järjestäjä ilmoittaa kilpailualueen ennen lähtöluvan antamista. Kilpailualueen ulkopuolella kalastaminen on kielletty.Kilpakalastus päätty jäälle ilmoitettuna ajankohtana, jolloin kalastus tulee välittömästi lopettaa ja on siirrytävä punnituspaikalle Punnituspaikalla on oltava viimeistään 15 minuutin päästä kilpailuajan päättymisestä.

3§ Kilpailijoiden välinen etäisyys pilkittäessä vähintään 5 metriä. Kaira on kairattava jäähän pystyyn pilkkimisen ajaksi. Lähtö ja punnitusalueella kairan terä on pidettävä suojattuna.

4§ Kaikkien pilkkielektroniikka laitteiden kielto (paitsi akkukäyttöinen kaira), kuten kaikuluotain, vedenalainen kamera tai valopilkki.

5§ Kilpailija saa käyttää vain yhtä (1) onkea kerrallaan vedessä. Kiellettyjä ovat pilkit, joihin on kiinnitetty useampi kuin yksi (1) yksi- tai useampihaarainen koukku, poisluettuna tasapainopilkit, joissa sallitaan enintään kaksi (2) yksihaaraista kiintokoukkua ja rungon alapuolella oleva yksi- tai useampihaarainen irtokoukku, joka saa olla kiinnitettynä tasapainon vatsalenkkiin korkeintaan yhdellä renkaalla tai hakasella. Koukku ei saa olla kiinnitettynä pilkin ja vavan väliseen siimaan. Lisäpainojen käyttö on sallittu, mutta painojen tulee sijaita koukun yläpuolella. Mormyska rinnastetaan koukkuun. Kaikki syötit ovat sallittuja, mutta syötin on oltava pilkin koukussa. Houkuttimien käyttö kuten ryynien, matojen, toukkien tms. pudottaminen veteen on kielletty.

6§ Kilpailukalaksi hyväksytään kaikki lain sallimat kalat.

7§ Kilpailijoiden paremmuuden ratkaisee ensisijaisesti saaliin paino. Saaliin painon ollessa sama, sijoitus ratkaistaan arvalla.

8§ Nuorten sarjassa saa avustaa syötin laitossa sekä kalan irrottamisessa mutta ei osallistua pilkkimiseen.

9§ Kilpailualueella juopuneena esiintyminen sekä häiritsevä käyttäytyminen kielletty.

10§ Näiden kilpailusääntöjen rikkominen voi aiheuttaa kilpailijan suorituksen hylkäämisen. Päätöksen hylkäämisestä tekee järjestäjä.

11§ Jokainen kilpailija osallistuu kilpailuun omalla vastuullaan.

12§ Kilpailua koskevat vastalauseet tulee jättää kirjallisina järjestäjälle 5 minuutin kuluessa punnituksen päättymisestä. Järjestäjän asiasta tekemästä päätöksestä ei voi valittaa. Järjestäjät voivaat antaa edellä olevia sääntöjä täydentäviä ohjeita.

Hyväksytty hallitus 28.5.2007, tarkistettu helmikuussa 2022

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttötietoja varten. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön.