Tulosta

1§ Kilpailu on avoin kaikille kalastuksen harrastajille. Kilpailussa kilpaillaan seuraavissa sarjoissa: Miehet, naiset ja alle 16 -vuotiaiden sarja, johon osallistuvat myös 16 vuotta kilpailuvuonna täyttävät

 

2§ Kilpailuaika on kolme (3) tuntia. Kilpailijat saavat siirtyä laitureille lähtöluvan saatuaan .

     Järjestäjä voi tarkistaa kilpailijan varusteet tarvittaessa. Kilpailun päättyessä kalastus tulee lopettaa ja on siirryttävä punnituspaikalle.

 

3§ Jokaiselle kilpailijalle arvotaan numeroitu paikka , jossa pilkitään ensimmäinen tunti.

      Tämän jälkeen pidetään 10 min tauko ja arvotaan uusi kilpailupaikka.

      Toisen tunnin jälkeen pidetään jälleen 10 min tauko ja arvotaan uusi paikka viimeiselle tunnille.

      Kaikki aloitukset ja lopetukset annetaan äänimerkillä.

 

4§  Kaikuluotaimien ja kaikkien sähköelektronisten apuvälineiden (kuten valopilkki, vedenalainen kamera) käyttö on kielletty    

 

5§ Kilpailija saa käyttää vain yhtä (1) onkea kerrallaan vedessä. Vavaksi hyväksytään alle 100 cm pituinen heittouisteluun soveltumaton pilkkivapa.

     Kiellettyjä ovat pilkit, joihin on kiinnitetty useampi kuin yksi (1) yksi- tai useampihaarainen koukku, poisluettuna tasapainopilkit,

     joissa sallitaan enintään kaksi (2) yksihaaraista kiintokoukkua ja rungon alapuolella oleva yksi- tai useampihaarainen irtokoukku, joka saa olla kiinnitettynä tasapainon vatsalenkkiin korkeintaan yhdellä renkaalla tai hakasella.

     Koukku ei saa olla kiinnitettynä pilkin ja vavan väliseen siimaan. Lisäpainojen käyttö on sallittu, mutta painojen tulee sijaita koukun yläpuolella. Mormyska rinnastetaan koukkuun.

     Kaikki elävät syötit ovat sallittuja, mutta syötin on oltava pilkin koukussa. Houkuttimien käyttö kuten ryynien, matojen, toukkien tms. pudottaminen veteen on kielletty. 

     Pilkkiä saa heittää alakautta mikäli järjestäjä antaa luvan.

 

6§ Kilpailukalaksi hyväksytään kaikki lain sallimat kalat. Haavia saa käyttää kalan nostamiseen.

 

7§ Kilpailijoiden paremmuuden ratkaisee ensisijaisesti saaliin paino. Saaliin painon ollessa sama, sijoitus ratkaistaan arvalla.

 

8§ Nuorten sarjassa saa avustaa syötin laitossa sekä kalan irrottamisessa mutta ei osallistua pilkkimiseen.

 

9§ Kilpailualueella juopuneena esiintyminen sekä häiritsevä käyttäytyminen kielletty.

 

10§ Näiden kilpailusääntöjen rikkominen voi aiheuttaa kilpailijan suorituksen hylkäämisen. Päätöksen hylkäämisestä tekee tuomarineuvosto.

 

11§ Jokainen kilpailija osallistuu kilpailuun omalla vastuullaan.

 

12§ Tuomarineuvostoon kuuluu kaksi järjestäjän edustajaa ja yksi kilpailijoiden edustaja, jonka järjestäjä nimeää.

       Tuomarineuvoston apuna valvontatyön suorittajina toimivat kilpailun järjestäjän nimeämät henkilöt. Kilpailua koskevat vastalauseet tulee jättää kirjallisina tuomarineuvostolle 5 minuutin kuluessa punnituksen päättymisestä.

       Tuomarineuvoston asiasta tekemästä päätöksestä ei voi valittaa. Järjestäjät voivat antaa edellä olevia sääntöjä täydentäviä ohjeita.

 

Päivitetty 9.5.2022

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttötietoja varten. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön.