Tulosta

1. Kilpailu on avoin kaikille kalastuksen harrastajille. Kilpailussa kilpaillaan Yleisessä ja nuorten alle 16v sarjoissa, johon osallistuvat myös kilpailuvuonna 16 vuotta täyttävät.

 

2. Kilpailuaika on kolme (3) tuntia. Kilpailijat saavat siirtyä kilpailualueelle lähtöluvan saatuaan. Järjestäjä voi tarkistaa kilpailijoiden varusteet tarvittaessa. Kilpakalastus päättyy jäälle ilmoitettuna ajankohtana jolloin kalastus tulee välittömästi lopettaa ja on siirryttävä punnituspaikalle. 

    Punnituspaikalla on oltava viimeistään 15 minuutin päästä kilpailuajan päättymisestä. Järjestäjä ilmoittaa kilpailualueen ennen lähtöluvan antamista.

 

3. Kilpailijoiden välinen etäisyys pilkittäessä on oltava vähintään viisi (5) metriä. Kaira on kairattava jäähän pystyyn pilkkimisen ajaksi. Lähtö- ja punnitusalueella on kairanterä oltava suojattuna. Akkukäyttöistä moottorikairaa saa käyttää.

 

4. Kilpailija saa käyttää vain yhtä (1) onkea kerrallaan vedessä. Vavaksi hyväksytään heittouisteluun soveltumaton pilkkivapa. Kiellettyjä ovat pilkit, joihin on kiinnitetty useampi kuin yksi (1) yksi- tai useampihaarainen koukku, poisluettuna tasapainopilkit, joissa sallitaan enintään kaksi (2) yksihaaraista kiintokoukkua ja rungon alapuolella oleva yksi- tai useampihaarainen irtokoukku, joka saa olla kiinnitettynä tasapainon              vatsalenkkiin korkeintaan yhdellä renkaalla tai hakasella. Koukku ei saa olla kiinnitettynä pilkin ja vavan väliseen siimaan. Lisäpainojen käyttö on sallittu, mutta painojen tulee sijaita koukun yläpuolella. Mormyska rinnastetaan koukkuun.

    Kaikki syötit ( paitsi tahna ) on sallittuja, mutta syötin on oltava pilkin koukussa. Houkuttimien käyttö kuten ryynien, matojen, toukkien tms. pudottaminen veteen on kielletty.

 

5. Kilpailukalaksi hyväksytään kaikki lain sallimat kalat.

 

6. Kilpailijoiden paremmuuden ratkaisee saaliin paino. Saaliin painon ollessa sama sijoitus ratkaistaan arvalla.

 

7. Nuorten sarjassa saa avustaa syötin laitossa ja kalan irrottamisessa mutta ei osallistua pilkkimiseen.

 

8. Kilpailualueella juopuneena esiintyminen sekä häiritsevä käyttäytyminen on kielletty.

 

9. Näiden kilpailusääntöjen rikkominen voi aiheuttaa kilpailijan suorituksen hylkäämisen. Päätöksen hylkäämisestä tekee tuomarineuvosto.

 

10. Jokainen kilpailija osallistuu kilpailuun omalla vastuullaan.

 

11. Tuomarineuvostoon kuuluu kaksi järjestäjän edustajaa ja yksi kilpailijoiden edustaja jonka järjestäjä nimeää. Tuomarineuvoston apuna valvontatyön suorittajina toimivat kilpailun järjestäjän nimeämät henkilöt. Kilpailua koskevat vastalauseet tulee jättää kirjallisena tuomarineuvostolle 5 minuutin kuluessa punnituksen päättymisestä. Tuomarineuvoston asiasta tekemästä päätöksestä ei voi valittaa. Järjestäjät voivat antaa edellä olevia sääntöjä täydentäviä ohjeita.

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttötietoja varten. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön.