Yleinen Isohauki säännöt

 

  1. Kilpailu on avoin kaikille soutu-uistelun harrastajille. Kilpailuun osallistumisesta peritään erikseen määritetty maksu.
  1. Kilpailuveneessä saa olla enintään kaksi soutamiseen ja/tai kalastamiseen osallistuvaa henkilöä, veneessä saa olla myös alaikäinen henkilö kolmantena mukana.
  1. Kilpailu tapahtuu Uistimet lasketaan pyytämään ts. niitä ei saa heittää virvelöinnin tapaan. Pyynnissä saa olla kerrallaan neljä vapaa ja niissä kummassakin yksi uistin. Varavälineitä saa olla mukana veneessä. Luonnollisten syöttien, plaanareiden ja elektronisten välineiden käyttö on kiellettyä.
  1. Kilpailualueena on järjestäjän ilmoittama alue. Kilpailuaika on kuusi tuntia alkaen rannasta ja päättyen Jokainen vastaa kilpailun jälkeen kaloistaan, lähtöpaikalle ei saa jättää kaloja
  1. Kilpailun aikana saa rantautua vain järjestäjän ilmoittamissa paikoissa. Rannasta poistuttaessa kilpailukortti on luovutettava järjestäjille. Uudelleen vesille lähdettäessä kilpailukortin saa takaisin.
  1. Kilpailun aikana veneet eivät saa kohdata, ellei turvallisuus siihen velvoita. Veneiden minimietäisyys on 10 metriä.
  1. Kilpailussa kilpaillaan ensisijaisesti painoltaan suurimmasta hauesta. Punnitukseen tuodaan venekunnan valitsema suurin hauki. Tämän kalan tulee olla suolistamaton. Tasatuloksen sattuessa sijoituksen määrittää saaliskalan pituus ja senkin ollessa sama arvotaan voittaja. Kilpailijoilla on oikeus seurata kalansa punnitusta.
  1. Kilpailussa palkitaan sijat 1–3. Sijojen 1–3 palkinnot ovat rahapalkintoja ja ne ovat voittaneen venekunnan yhteisiä. Näiden palkintojen arvo määräytyy osallistujien määrän mukaan.
  1. Kilpailukortti on ehdottomasti luovutettava järjestäjille kilpailun päätyttyä. Järjestäjät suosittelevat kelluntavälineiden käyttöä. Kaikki kilpailevat omalla vastuullaan. Järjestäjät voivat antaa edellisiä sääntöjä täydentäviä ohjeita.